Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Πολιτικό Κωλοβυθόμετρο


Ο μύθος της ύπαρξης του συγκρίνεται με τον μύθο του Άγιου δισκοπότηρου και της λόγχης του πεπρωμένου.

Όμως μέσα από περίεργες καταστάσεις έφτασε στα χεριά κάποιων συντρόφων της ΠΑΣΠ , τα αρχαία γραπτά της αριστεράς λένε ότι το αριστερόμετρο σε βρίσκει δεν το βρίσκεις και ετσι το όργανο αφού πέρασε από την επανάσταση των μπολσεβίκων, τα βουνά της Βολιβίας και το Παρίσι του 68, βρέθηκε στα υπόγεια γνωστής ψησταριάς στο μώλο….

Εκεί λοιπόν μετρούν οι σύντροφοι την αριστεροσύνη τους και τρώγοντας καμία πανσετούλα και κανένα σουβλάκι ορίζουν στο όνομα του αριστερόμετρου ποιος είναι αριστερός και ποιος όχι. Και όπως κανείς φαντάζεται η αφεντιά τους έχει κάνει high score σε λενίνια*.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως γιατί το Διευθυντήριο της αριστερής ΠΑΣΠ στο όνομα του Άγιου κωλοβυθόμετρου έχει την εξουσιοδότηση από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ να σας στείλει στο πυρ το εξώτερο κολλώντας σας την ταμπέλα του Δεξιού πασπίτη (και ας έχει κλείσει ο λαιμός σας να φωνάζετε κατά της αναθεώρησης) αν δεν δηλώσετε υποταγή και αν δεν τους αναγνωρίσετε ως τα σύγχρονα θαύματα του σοσιαλισμού της αριστεράς και της προόδου.

*Λενίνια= μονάδα μέτρησης της αριστερότητας, άλλες μονάδες μέτρησης είναι τα μάρξια και τα εγκέλσια. Στην περίπτωση απουσίας του οργάνου αξιόπιστη μέθοδος μέτρησης είναι η ρομαντική ποιητική αριστερολογία (σαν να έχεις γκόμενα την αριστερά δηλαδή και της γραφείς ποιήματα ένα πράμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: